Wąż ssawno-tłoczny spożywczy typ: RAKI SD/10 PE

Strona głównaWĘŻE PRZEMYSŁOWEWęże do środków spożywczych › Wąż ssawno-tłoczny spożywczy typ: RAKI SD/10 PE


Zastosowanie: Wąż do tłoczenia środków spożywczych o wyskokiej zawartości alkoholu (do 99%). Specjalnie do stosowania w browarach, gorzelniach.

Zakres temperatur: -40°C / +120°C.
Czyszczenie parą do max. +130°C, 15 min., ługiem sodowym (5%) do max. +60°C, 15 min.
Warstwa wewn.: biała, guma UHMW-PE, nietoksyczna, bezzapachowa.
Warstwa zewn.: czerwona, guma syntetyczna, odporna na ścieranie, ozon i warunki atmosferyczne.
Wzmocnienie: 2 oploty tekstylne wysokiej jakości, spirala stalowa.
• Norma: FDA / ISO 1307.